Visie op Park070

De manier waarop het voormalig CBS gebouw in Voorburg getransformeerd wordt tot woonwijk, is gerust bijzonder te noemen. Dit plan is tot stand gekomen door goed te luisteren naar toekomstige bewoners, de gemeente te betrekken bij de plannen en de inzet van een landschapsarchitect. Het resultaat is een duurzaam, groen en bovenal aangenaam woonmilieu met appartementen, stads- en parkwoningen in verschillende groottes en prijsklassen.

image alt

Unieke transformatie kantoorkolos

Het voormalige CBS gebouw was in de jaren '70 een bijzonder gebouw. En ook met Park070 zal een architectonisch statement gemaakt worden met opvallend moderne woningen. De transformatie van het voormalig kantoor gebeurt hier op een unieke manier. De historische atoomkelder met parkeergarage wordt gerenoveerd en aangepast naar een parkeergarage met bergingen voor de bewoners. Ondanks dat het gebouw wordt afgebroken, gaat het niet verloren. Kunst dat aanwezig is op het terrein en in het gebouw wordt opgeslagen en later teruggebracht in het plan. Ook worden materialen van het kantoorgebouw hergebruikt in de bouw. Wel zo duurzaam!

image alt

Stedelijk groen

Park070 wordt een buurtje in een groene omgeving. Park ’t Loo grenst aan het plan en er worden 2 gezamenlijke binnentuinen gemaakt. De parkwoningen grenzen met de privétuin aan het park. Naast de binnentuinen hebben de meeste woningen in Park070 ook een royale privé buitenruimte. Bij de appartementen is dat een balkon of terras. Bij de eengezinswoningen is dat een dektuin, die grenst aan de binnentuinen. De Park- en Stadwoningen hebben als extraatje ook aan de buitenzijde van het plan een tuin. Afhankelijk van bijvoorbeeld de zon en je stemming kun je dus kiezen voor de buitenruimte die het best bij je past op dat moment; het terras, je eigen dektuin of de collectieve binnentuin. 

image alt

Autovrij op een atoomkelder

Een absolute eye-catcher: de parkeergarage in de voormalige atoomkelder. Dat is nog eens een unieke binnenkomst! De kelder wordt volledig aangepast naar de wensen van nu, met onder andere bergingen en mogelijk deelauto's en oplaadpalen voor elektrische auto's. En niet geheel onbelangrijk, de parkeerkelder zorgt ervoor dat Park070 autovrij is. Neem een trappen naar boven en je komt uit in een van de binnentuinen. 

image alt

Duurzaam en samen

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in Park070. Niet alleen door het hergebruiken van de parkeerkelder en andere materialen, ook zorgen we ervoor dat we de woningen en appartementen zo energiezuinig mogelijk kunnen maken. Daarnaast worden de mogelijkheden bekeken voor deelauto's. Of je Park070 nu als gezin betrekt, hier als stel gaat wonen of alleen, iedereen voelt zich hier thuis. Dit is een plek waar je de buren kent, de kinderen met elkaar spelen of spontaan een BBQ organiseert in een van gezamenlijke binnentuinen. Maar waar ook genoeg ruimte is voor de privacy van eigen huis en tuin.

Lees meer over duurzaamheid
Wonen in Park070? Meer over de planning
Overal dichtbij Meer over de bereikbaarheid