Klimaat adaptief staat centraal

16 juli '18

Het regent in Nederland steeds harder en heviger. Het opvangen van regenwater is daarom belangrijk om overbelasting van het riool te voorkomen. Tuinen met veel groen kunnen daaraan bijdragen. In het ontwerp van Park070 is hier rekening mee gehouden. 

image alt

Regenwater opslaan

In Park070 wordt het regenwater opgeslagen om de (privé en collectieve) tuinen mee te bewateren. Het regenwater wordt met behulp van een lavapakket en drainagematten gebufferd in de tuinen van beide binnenhoven. Onder de groenstroken in de centrale as van Park070 wordt een buffertank gemaakt. Het water uit deze buffertank wordt gebruikt om in warme periodes de binnenhoven door middel van een beregeningsinstallatie te bewateren. In de privétuinen worden de groene hagen op de erfafscheiding voorzien van een druppelsysteem. De privé plantenbakken aan de buitenzijde worden eveneens voorzien van een druppelsysteem.

Aangelegde tuin

Daarom zijn bij de koop van je huis in Park070 het ontwerp en de aanleg van een je privétuin (indien gelegen op de dek van de stallingsgarage) al meegenomen. Dat zorgt niet alleen voor meer groen -en minder verharding in het gebied- maar betekent ook dat je een mooi ontworpen tuin hebt, waar je na je verhuizing meteen van kunt genieten.

Meer weten over het thema Klimaat adaptief in Park070? Bekijk dan onderstaand filmpje.

  Lees meer over het thema Gezondheid in Park070
  Bekijk de woningen