Ondertekening anterieure overeenkomst

23 mei '16

De gemeente Leidschendam-Voorburg, ontwikkelende bouwer Schouten en gebiedsontwikkelaar BPD hebben vandaag, in de directiekamer van het voormalige CBS-gebouw, een anterieure overeenkomst gesloten voor de herbestemming van de CBS-locatie in Voorburg tot een stads woonmilieu genaamd ‘Park070 Voorburg’. Het betreft een binnenstedelijke herontwikkeling, waarbij één van Nederlands grootste leegstaande kantoorpanden (van 60.000m2) plaats maakt voor een duurzame woonomgeving met 230 woningen, gebouwd op de bestaande ondergrondse parkeergarage. De woningen van Park070 zullen naar waarschijnlijkheid begin 2017 in de verkoop gaan. 

Ondertekening anterieure overeenkomst Park070

Gevarieerd woonprogramma

De anterieure overeenkomst volgt op de in 2015 afgesloten intentieovereenkomst en de start van de samenwerkingscombinatie tussen Schouten en BPD. Gezamenlijk is vanaf dat moment de conceptontwikkeling doorlopen. Het daaruit resulterende plan kent een gevarieerd woonprogramma, met appartementen en bijzondere eengezinswoningen, waaronder ook woon-werkwoningen, drie-generatie-woningen en Parkwoningen. Een deel van de appartementen wordt gerealiseerd in één van de vleugels van het bestaande CBS-pand. Hierdoor ontstaan hoge, loftachtige appartementen, met uitzicht over stad en park.

Unieke woonomgeving

Met Park070 wordt een nieuw, stads woonmilieu toegevoegd aan Voorburg, gericht op uiteenlopende doelgroepen als jonge stellen, gezinnen en ouderen. De woningen in Park070 onderscheiden zich door de moderne architectuur en veel glazen gevels die de directe verbinding met het omliggende groen van Park ’t Loo én de collectieve binnentuinen versterken. En dat alles gebouwd óp de al bestaande parkeergarage van ca. 1,2 ha. 

Hoe wil jij graag wonen? Overzicht woningen in Park070
Wanneer kunnen we gaan wonen in Park070? Bekijk de planning