Start bouw gevierd met officiële handeling

4 maart '20

In oktober 2019 is de bouw van Park070 gestart. Dit werd dinsdag 3 maart op de bouwplaats gevierd met alle kopers en betrokkenen. Wethouder Astrid van Eekelen van de gemeente Leidschendam-Voorburg sloeg samen met toekomstige bewoners de symbolische eerste paal de grond in.

image alt

Drukte op de bouwplaats

Het was dinsdag druk op de bouwplaats van Park070. Met het grootste deel van de 174 woningen verkocht in het plan kon dat natuurlijk ook niet anders! Een mooi moment om je nieuwe buren te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Naast de kopers waren ook andere betrokken uitgenodigd voor dit feestelijke moment, waaronder wethouder Astrid van Eekelen van de Gemeente Leidschendam-Voorburg: “Wat dit plan zo bijzonder maakt, is dat we het samen met omwonenden en bedrijven van de grond af aan hebben opgebouwd. Het wordt een mooi, veilig en autovrij gebied, waar je woont aan een park.”  Na toespraken van aannemer Van Wijnen, ontwikkelingscombinatie CBS en de wethouder werd het tijd voor het slaan van de symbolische 'eerste' paal. Door middel van het trekken van een naam uit de bouwhelm werd een van de kopers geselecteerd om mee te helpen bij de officiële handeling. Na de handeling werd er gezamenlijk geproost op een voorspoedige bouw en was er alle ruimte om verder te praten met de nieuwe buren. 

Buiten wonen in de stad

Theo van der Plas, ontwikkelingsmanager bij BPD vertelt enthousiast: “Bij de ontwikkeling van Park070 hadden we mensen voor ogen die graag buiten de stad willen wonen met de voorzieningen van het Haagse stadcentrum binnen handbereik. Park070 is bijzonder door het duurzame karakter en de eigentijdse architectuur, waarbij plafondhoge ramen zorgen voor een fantastisch uitzicht op het park en de binnenhoven. Kinderen spelen straks veilig in de binnentuinen en alle grondgebonden woningen hebben een tuin die grenst aan het park of een van de binnentuinen. Je woont hier dus echt buiten. En dat blijkt in de smaak te vallen, want het gros van de eerste 174 woningen die in juni 2018 in verkoop gingen is verkocht.”

image alt

Mooi compliment

Frits Lely, directeur Van Wijnen Haarlemmermeer, laat weten dat hij blij is met het succes van het plan. “Park 070 is eigenlijk met niets te vergelijken door de opzet en het extreem duurzame karakter. We zijn trots dat wij dit project mogen realiseren. De transformatie van de bestaande unieke atoomschuilkelder tot parkeergarage was al eerder gestart en nu gaat Van Wijnen verder met de realisatie van de woningen. Het CBS-kantoor is duurzaam ontmanteld, circa 95% van de bouwmaterialen wordt hergebruikt in de nieuwe woonwijk of elders. We kijken uit naar het moment dat we bewoners straks de sleutel van hun nieuwe huis kunnen overhandigen.”

Meer weten? Lees het laatste nieuws
Wonen in Park070? Bekijk het aanbod