Warmtepomp en Energiecoach in Park070

12 juli '18

De woningen in Park070 zijn klaar voor de toekomst. In Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en bij het koken. Daarom zijn de woningen in Park070 gasloos en hebben om die reden een warmtepomp in plaats van een CV ketel. Daarnaast denken we graag mee over energiebesparing door het inzetten van een energiecoach.

image alt

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp vervangt de cv-ketel en werkt volledig op elektriciteit. Deze pomp onttrekt warmte in de winter en koude in de zomer uit de aarde via gesloten bodemlussen. De bodemlussen gaan soms tot wel 200 meter diep de grond in.  De temperatuur van de onttrokken warmte is nog niet hoog genoeg om je woning mee te kunnen verwarmen. De warmtepomp brengt de temperatuur verder omhoog, een warmtewisselaar geeft de warmte uiteindelijk af aan de vloerverwarming. In de winter wordt koude opgeslagen in de grond en in de zomer warmte. Een extra voordeel van dit systeem is dan ook dat je je woning kunt koelen in de zomer. Dat is niet alleen comfortabel, je slaat de warmte ook weer op voor gebruik in de winter.

image alt

Energiecoach

Energiebesparing is goed voor de portemonnee en het milieu. Daarom wordt er een energiecoach aangeboden door Park070 om de VvE te adviseren. Wat doet de energiecoach? In de periode na oplevering adviseert een energiecoach de VvE van Park070 over het slim gebruiken van de door de zonnepanelen opgewekte energie en het collectief inkopen van duurzame energie. Ook kan de energiecoach de VvE-eigenaren van Park070 adviseren over het energiegedrag van het gezin op woningniveau en de invloed daarvan op het energieverbruik.

Bekijk het filmpje

Benieuwd wat er nog meer op het gebied van Energie wordt gedaan in Park070? Bekijk het filmpje hieronder.

  Lees meer over duurzaamheid
  Maak gebruik van de deelauto's en -fietsen